Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Nestašica potrošnog materijala za dijabetičare

    Odugovlačenje u nabavci lekova i medicinskih pomagala i odlaganje ponovnog otvaranja savetovališta za dijabetičare u domovima zdravlja dovode do ozbiljnih posledica, upozorila je danas na konferenciji za novinare Bojana Marković iz Udruženja za borbu protiv dijabetesa „Plavi krug“.
     
    Ona je ukazala na niz zdravstvenih komplikacija koje dijabetes izaziva i koje životno ugrožavaju osobe sa dijabetesom, čime se znatno uvećavaju i troškovi lečenja, hospitalizacije i izostanaka sa posla, a što sve ide na teret države.
     
    U susret Svetskom danu borbe protiv dijabetesa, 14. novembru, članovi „Plavog kruga“ su ukazali da u apotekama više od tri meseca nema potrošnog materijala koji koriste dijabetičari, što direktno ugrožava njihov život.
     
     
    Tim povodom, portparol Republičkog fonda za zdravstveno osiguranje Sanja Mirosavljević je rekla Tanjugu da će taj fond sutra prebaciti deo sredstava duga apotekama za pomagala i potrošni materijal za dijabetičare čime bi problem trebalo da bude rešen.
     
    Ona je dodala da će apoteke deo tog novca takođe prebaciti dobavljačima da bi se rešilo pitanje nabavke potrošnog materijala za insulinske pumpe.
     

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE