Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Alkohol utiče na duže preživljavanje žena posle infarkta

    Žene koje piju od nekoliko alkoholnih pića mesečno do više od tri nedeljno, tokom godine koja prethodi njihovom srčanom udaru, žive duže nego one koje nikad ne konzumiraju alkoholna pića, poručio je američki tim s Harvardskog univerziteta.

    Istraživanje obavljeno na više od hiljadu žena, još jednom potvrđuje teoriju da alkoholna pića, bez obzira na vrstu, mogu dobro da deluju na srce, izvestila je noviunska agencija Rojters.

    „Najnovije studije ukazuju da je alkohol sam po sebi taj koji je koristan“, istakao je vođa harvardskog istraživanja Džošua Rozenblum.

    U ovom istraživanju je učestvovalo preko 1.200 žena hospitalizovanih posle srčanog udara.

    Uz druga pitanja o zdravlju i načinu života, one su odgovorile i na pitanje koliko alkholonih pića obično konzumiraju.

    Nakon deset godina je utvrđeno da je od 100 ispitanica koje su odgovorile da nikad ne piju, umrlo njih 45, od 100 koje su rekle da pomalo konzumiraju alkohol je umrlo 25, a od 100 onih koje su u većoj meri konzumirale alkohol, umrlo je svega njih 18.

    U proseku su žene koje su konzumirale alkohol bile pod 35 odsto manjim rizikom da umru tokom deset godina posle infarkta, nego one koje nisu pile.

    Jednim ranijim istraživanjem, obavljenim u bolnici Sent Ljuk, u Kanzas Sitiju, je utvrđeno da su i muškarci i žene, koji posle srčanog udara nastave da umereno piju alkoholna pića, boljeg zdravlja od onih koji apstiniraju.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE