Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Beograd: Grejanje 90 dinara po kvadratu od 1. novembra

    Cene grejanja će od 1. novembra biti povećane za 7,5 odsto, izjavio je član Gradskog veća Goran Aleksić. Kako objašnjava, Grad Beograd je prinuđen na korkciju cene zbog najnovijeg povećanja cene gasa i povećanja cena mazuta tokom proteklih meseci za preko 50 odsto.

    Aleksić je rekao da bi realno povećanje cena grejanja trebalo da bude daleko veće, ali da je grad, imajući u vidu trenutnu ekonomsku situaciju, odobrio povećanje od 7,5 odsto.

    On je objasnio da to prakticno znači da će Beograđani priključeni na daljinski sistem grejanja preko preduzeća „Beogradske elektrane“ plaćati 89,95 dinara po metru kvadratnom mesečno, odnosno da će za prosečan stan od 50 kvadrata mesečni račun biti uvećan za oko 300 dinara.
     
    Kako kaže Aleksić, cene grejanja u Beogradu nisu onolike kolike bi trebalo da budu, jer je preduzeće „Srbijagas“ omogućilo „Beogradskim elektranama“ da od ove sezone gas plaća kao tarifni kupac po ceni za daljinsko grejanje.
     
    Takva tarifa je daleko povoljnija nego cena po kojoj je kupovan gas u prošloj sezoni. Da nije tako, cena grejanja u Beogradu bi morala da se poveća za više od 30 odsto, objasnio je Aleksić i  dodao da je i povećana cena grejanja daleko od ekonomske cene, što preduzeće „Beogradske elektrane“ ostavlja u teškom položaju zbog nemalih dugovanja, kako građana tako i privrede.
     
    Grad će, kako je najavio Aleksić, nastaviti da subvencionise korisnike imajući u vidu tešku materijalnu situaciju.

    Prema njegovim rečima, na predlog gradonačelnika Dragana Đilasa, Gradsko veće će ove godine svima koji imaju dug za isporučene komunalne usluge omogućiti da zaostale obaveze plate u ratama, uz otpis dela takozvane zatezne kamate.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE