Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    (VIDEO) Stone Roses ponovo sviraju zajedno

    Legendarni mančesterski bend The Stone Roses okupio se ponovo posle 15 godina pauze i najavio za 2012. dva koncerta u rodnom gradu, a potom i svetsku turneju.




    Bend koji je krajem 80-ih i početkom 90-ih godina XX veka predvodio talas alternativne muzike poznat kao Madchester raspao se nedugo po izdavanju drugog albuma.
     
    Koncerti su zakazani za 29. i 30. jun u Heaton Parku, na severu Mančestera, posle čega bi trebalo da usledi svetska turneja.
     
    Stone Roses već dve decenije imaju kultni status među ljubiteljima alternativne muzike i njihovo ponovno okupljanje je željno očekivano.
     
    Iako su objavili samo dva studijska albuma, oni su tokom 13-ogodišnjeg zajedničkog rada ostavili dubok trag na britanskoj muzičkoj sceni, stekavši veliku ugled publike i kritike. Kao deo mančesterske scene, oni su veoma bitni i za popularnu kulturu, a njihova pesma „This Is The One“ može se čuti na Old Trafordu svaki put kada fudbaleri Mančester Junajteda iz svlačionice izlaze na teren.
     
    Svetsku slavu Roses doživljavaju tokom neverovatne 1989, kada je serija velikih hitova (Made Of Stone, She Bangs The Drums, Fool’s Gold) bila krunisana objavljivanjem debitantskog albuma, nazvanom po imenu benda.
     
    Ta ploča će u većini kasnijih izbora medija koji se bave muzikom biti svrstavana među najbolje u istoriji, a bez dileme je definisala epohu kada je Mančester bio centar britanske kulture. Na kraju godine Stone Roses su osvojili četiri nagrade u izboru prestižnog magazina NME – najbolji bend, najbolji novi bend, album godine i singl godine (Fool’s Gold).
     
    Poslednju turneju bend je napravio na kraju 1995, kada su sve karte za 22 koncerta prodate prvog dana posle puštanja u prodaju. 
     
    „Ovo je vaskrsnuće uživo i svi ste pozvani da se pridružite“, rekao je frontmen Ian Braun na konferenciji, aludirajući na veliki hit sa prve ploče „I Am The Resurrection”.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE