Omaž nobelovcu Odiseasu Elitisu

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Omaž nobelovcu Odiseasu Elitisu

  Helenski fond za kulturu u Beogradu organizovao je izložbe, koncerte, predavanja i projekciju dokumentarnog filma, povodom stogodišnjice rođenja grčkog nobelovca pesnika Odiseasa Elitisa, najavila je danas ta ustanova.

  U četvrtak 20. oktobra, biće otvorena izložba Elitisovog književnog i slikarskog opusa i održan koncert sa kompozicijama inspirisanim njegovom poezijom, navodi se u programu proslave jubileja.

  Povodom stogodišnjice rodjenja Elitisa biće održano i predavanje o stvaralaštvu grčkog nobelovca i projekcija dokumentarnog filma o njegovom životu i delu.

  Izložba posvećena Odiseasu Elitisu trajaće do 25. novembra, a na koncertu u četvrtak u 19.00 sati nastupiće hor studenata Fakulteta muzičke umetnosti u Beogradu i predstaviti kompozicije Mikisa Teodorakisa na stihove Odiseasa Elitisa.

  Odiseas Elitis dobio je Nobelovu nagradu za književnost 1979. godine, a Ministarstvo kulture Grčke proglasilo je 2011. godinom tog pesnika i priredilo omaž njegovom delu koji će početi u Odesi i Beogradu.

  What's your reaction?

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE