Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Efikasnije upravljanje ambalažnim otpadom sa pijaca

    Kompanija “Delta–Pak” i JKP “Gradske pijace” pokrenuli su istraživanje sa ciljem da se izvrši detaljna analiza količina, vrsta i tokova ambalažnog otpada na beogradskim pijacama, kako bi, na osnovu rezultata istraživanja, došlo do poboljšanja i unapređenja sistema upravljanja ambalažnim otpadom na gradskim pijacama.
     
    Stručni seminar na temu upravljanja ambalažnim otpadom deo je zajedničkog projekta JKP “Gradske pijace” i “Delta-Paka” pod nazivom “Unapređenje sistema upravljanja ambalažnim otpadom na pijacama u sastavu JKP Gradske pijace Beograd”.
     
    Strateška opredeljenost preduzeća ka razvojnim projektima jasno utvrđuje našu ulogu u doprinosu održivom razvoju i ostvarivanju programa od strateškog interesa za zajednicu. Otuda i nastojanje za unapređenjem upravljanja ambalažnim otpadom na pijacama koje predstavlja istovremeno i ispunjavanje zakonskih obaveza, ali i staranje o zaštiti životne sredine, kaže Bojana Vlahović, menadžer projekta „Volonterski centar“.
     
    Ukupno trajanje projekta je 45 dana, od 15. septembra do 30. oktobra.
     
    U okviru istraživanja „Procena količine i morfološkog sastava ambalažnog otpada na Gradskim pijacama Beograd i izrada elaborata o klasifikaciji i razvrstavanju ambalažnog otpada na gradskim pijacama”, biće sprovedena obuka 30 volontera i zaposlenih, istraživanje upravljanja otpadom na pijacama Smederevski đeram, Kalenić i TC Novi Beograd.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE