Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    KBC Dragiša Mišović: Prenos iz porodilišta na netu

    Umesto da ih mame kroz prozor pokazuju tati i najbližoj rodbini, bebe koje se rode u Bolnici za ginekologiju i akušerstvo KBC „Dr Dragiša Mišović“ Dedinje, familija će moći da vidi od kuće, iz fotelje. Iznad kreveca svakog novorođenčeta biće postavljena kamera, a otac će dobiti šifru, koja će mu preko interneta omogućiti direktan prenos iz porodilišta.

    Tako će očevi, nestrpljive tetke, bake, strine i kume iz bilo kog kraja sveta na računaru i mobilnom telefonu moći da prate već prve sate života bebe.
     
    Prema rečima Tatjane Rap, menadžera za odnose sa javnošću, video nadzor je instaliran pre desetak dana, a „Dragiša Mišović“ je prvo porodilište koje je uvelo ovu uslugu.

    Šifru će dobiti otac i on će odlučiti kome će dozvoliti pristup, objašnjava naša sagovornica. Svaka porodica moći će da vidi samo svoju bebu, tako da će deca biti zaštićena. Ova pogodnost namenjena je svim očevima, a naročito sportistima ili ljudima koji zbog posla moraju da odsustvuju iz zemlje u terminu kada im se rode deca.

    Poznato je da odmah po rođenju, svi žele da vide novog člana porodice, a to je u bolničkim uslovima često teško organizovati. Ovim potezom smanjuje sa i broj poseta porodilji.

    Tatjana Rap napominje da su u ovom porodilištu i do sada one bile ograničene na 15 minuta. Tokom zime, kada počne sezona gripa, posebno je važno tek rođene devojčice i dečake sačuvati od virusa.

    Bolnica za ginekologiju KBC „Dragiša Mišović“ raspolaže sa 50 bolničkih kreveta, a u njoj se godišnje rodi oko 2.000 beba. Lekari obave više od 1.600 velikih operacija, najmanje 20.000 visoko specijalizovanih ultrazvučnih pregleda i ukupno oko 10.000 usluga godišnje.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE