Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Hrana za prijatan dah

    Dah može da bude neprijatan iz mnogo razloga, zbog nedovoljnog unosa tečnosti, svakodnevnog konzumiranja belog i crnog luka, problema sa zubima, grlom, želucem, a najčešći razlog je nepravilna ishrana. Nutricionisti savetuju kako da poboljšate dah i oslobodite se neprijatnosti pomoću određenih namirnica. Umesto žvaka i pepermint bombona mnogo je zdravije i efektnije da koristite začinske biljke, voće i povrće.
     
    Peršunov list, korijander, ruzmarin, bosiljak, kardamom su lekovite biljke koje daju izvrstan ukus jelima, ali u svežem stanju, kada se grickaju, vrlo efikasno uništavaju bakterije u usnoj duplji i dah čine veoma prijatnim. Ove začine možete da konzumirate i u sušenom stanju.
     
    Čaj od listova nane smiruje želudačne tegobe, poboljšava probavu, ali i osvežava dah. Osim toga, deluje kao blagi sedativ, odlično je sredstvo protiv stresa i prehlade, a možete ga konzumirati svakodnevno, umesto kafe koja je takođe jedan od uzročnika neprijatnog daha.
     
    Čaj od žalfije je prirodno sredstvo za ispiranje usne duplje i grla. Ako su problem lošeg dana bakterije u grlu ili upala krajnika, žalfija će otkloniti taj problem.
     
    Aktivne materije iz jogurta vrlo su blagotvorne za želudac, a rezultati medicinskih istraživanja pokazuju da osobe koje češće piju jogurt imaju bolji dah, jer popularni napitak bogat vitaminom D smanjuje prisustvo bakterija u ustima.
     
    Voće i povrće bogato celulozom takođe se preporučuje u ovom slučaju. Sveža jabuka, šargarepa ili celer odlični su saveznici u borbi protiv zadaha. Dok ih žvaćete one podstiču lučenje pljuvačke i na taj način “ispiraju” usta.

    Vitamin C sprečava razvoj bakterija i poboljšava imunitet. Namirnice bogate njime, kao što su paprika, južno voće, kupus, jedite što više u svežem stanju, jer prilikom termičke obrade iščezava ovaj dragoceni sastojak.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE