Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Na FEST-u 75 premijernih filmova

    Beogradska publika će na predstojećem 40. jubilarnom FEST-u moći da pogleda 75 premijernih filmova u zvaničnom programu i oko 30 u pratećem, najavio je direktor Direkcije tog filmskog festivala Miloš Paramentić.
     
    Posebna pažnja tokom festivala će, kako je naveo, biti posvećena 40. godišnjici tog filmskog festivala. Planirano je da tim povodom bude izdata i monografija FEST-a.

    Selektor FEST-a Ivan Karl rekao je novinarima da će na festivalu biti zastupljene sve programske celine kao i do sada: Panorama svetskog filma, Holivud, Evropa van Evrope, Evropa u Evropi i izabrani dokumentarac.

    ,,Fest je bio i ostao pogled odnosno putovanje oko sveta za 10 dana. Publika će moći da vidi sve što je obeležilo kinematografiju godine za nama i trenutne svetske produkcije“, rekao je Karl.

    Na beogradskom FESTU biće prikazani najatraktivniji filmovi sa festivala u Berlinu, Kanu, Karlovim Varima, Veneciji i Torontu, kao i dva domaća filma: „Top je bio vreo“ Slobodana Skerlića i „Doktor Rej i đavoli“ Dinka Tucakovića.

    Beogradska publika će moći da vidi film „Drvo života“ koji je dobio Zlatnu palmu na proteklom Kanskom festivalu u kome glume Bred Pit i Šon Pen.
     
    Biće prikazan i film „Dabar“ sa Mel Gibsonom u glavnoj ulozi, film Pedra Almodovara „Koža u kojoj živim“ u kome glumi Antonio Banderas, „Dečak sa biciklom“ braće Darden (Gran pri), „Melanholija“ Larsa fon Trira (najbolja ženska uloga – Kirsten Danst).
     
    Fest će biti održan od 24. februara do 4. marta, a očekuje se da će gosti biti glumci prvog ostvarenja prikazanom na FEST-u. Kako Paramentić navodi, sigurno će doći Sali Kalerman.

    ,,Srbija više nema filmsko tržište i ne možemo očekivati da dođu velike zvezde“, primetio je i dodao da pregovaraju sa gostima prvog Festa i nosiocima glavnih uloga u filmu „M.A.S.H.“, među kojima su Donald Saterlend i Eliot Guld.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE