Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    KCS otpočeo kampanju protiv korupcije

    Klinički centar Srbije (KCS) počeo je kampanju za borbu protiv korupcije pod sloganom „Imate pravo, lečite se zdravo”, a pacijenti koji posete tu ustanovu dobijaće u narednom periodu simboličnu kutiju leka, pod nazivom „Pravadol“, u kome mogu pročitati spisak svojih prava.

    Kutija „Pravadola“, iako sa izgledom pravog leka, zapravo je simbolična i sadrži uputstva na šta pacijenti imaju pravo, kao i kome mogu da se obrate ukoliko im neko traži novac za zdravstvene usluge. Tako će svako ko otvori karton u toj ustanovi dobiti i kutiju novog „leka“, navodi se u saopštenju.

    Među uputstvima mogu se naći brojne korisne informacije, kao što su pravo pacijenta na potpunu zdravstvenu uslugu uz plaćanje samo participacije, mogućnost izbora lekara, ulaganje pritužbe usled neadekvatnog lečenja…

    Takođe, prijavljivanje korupcije odnosiće se samo na KCS, a ne i na druge zdravstvene ustanove u Srbiji. Na ovaj način, Klinički centar Srbije odlučio je da reaguje protiv nepravde i neregularnosti, kao i da izađe u susret svojim pacijentima, podseća se u saopštenju.

    „Mi ćemo evidentirati sve prijave građana i nastaviti da istražujemo. Ukoliko neki slučaj prevazilazi naše ingerencije, preusmerićemo ga na više instance. Borbu protiv korupcije shvatamo vrlo ozbiljno, stoga smo odlučili da svima stavimo do znanja da smo se uhvatili u koštac sa ovim problemom i da dobrobit naših pacijenata stavljamo na prvo mesto“, izjavio je direktor Kliničkog centra Srbije Djorđe Bajec, a navodi se u saopštenju.

    Svako ko ubuduće bude imao problema sa korupcijom u KCS-u, slučaj će moći da prijavi pozivom na broj 011/ 361-5509. Tim zadužen za oblast korupcije u toj ustanovi obaviće internu kontrolu, dok će biti obaveštena i inspekcija Ministarstva zdravlja.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE