Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Festival zdravlja 23. septembra

    Jesenji Festival zdravlja, koji se ove godine održava pod sloganom „Osvesti se! Misli na svoje zdravlje“, biće otvoren u petak, 23. septembra, u Domu Vojske Srbije u Beogradu.
     
    Direktor festivala, dr Mima Fazlagić, izjavila je na konferenciji za novinare da će manifestacija biti posvećena prevenciji i zdravim stilovima života, sa posebnim osvrtom na mentalno zdravlje.

    Na festivalu će učestvovati domovi zdravlja, privatne ordinacije, bolnice, apoteke, farmaceutske kuće, fitnes, velnes i banjski centri, svi koji se bave zdravom ishranom, alternativnom medicinom.

    U okviru festivala, ove godine će prvi put biti održan „Akva viva junior Olimpijada“, na kojoj će učestvovati mališani iz vrtića, a biće postavljen i Dečiji kutak sa radionicama.

    Festival u petak počinje okruglim stolom na temu kontracepcije, a potom sledi zvanično otvaranje.

    Promoter festivala dr Nada Macura iz Hitne pomoći je istakla da je manifestacija prilika da građani shvate značaj prevencije i zdravih stilova života, sa posebnim akcentom na psihijatrijske i onkološke bolesnike i kako im što više pomoći jer su, kako ona smatra, prilično zapostavljeni od društva u celini.

    Na festivalu će se, između ostalih, predstaviti Izdavačka kuća „Bukingmedika“, sa svojim izdanjima vezanim za tradicionalnu i modernu medicinu, zdravu ishranu, meditativnu praksu… Na svakih pola sata na bini će se smenjivati programi vežbanja namenjeni građanima svih uzrasta, a na brojnim štandovima posetioci će moći da se upoznaju sa najnovijim dostignućima iz farmaceutike i da degustiraju zdravu hranu.

    Specifičnost ovogodišnjeg Festivala zdravlja jeste održavanje Simpozijuma kvantno – informacione medicine kome će prisustvovati brojni stručnjaci iz te oblasti iz zemlje i inostranstva.

    Na štandu Ministarstva zdravlja i Vojno – medicinske akademije svi zainteresovani će biti u prilici da podrže program transplantacije organa potpisivanjem donorskih kartica.

    Organizator festivala je Nacionalna asocijacija za unapređenje i razvoj regenerativne medicine, a pokrovitelji su Ministarstvo zdravlja Srbije, Ministarstvo rada i socijalne politike, Ministarstvo odbrane, Sekretarijat za zdravstvo, Agencija za lekove i medicinska sredstva Srbije, Lekarska komora Srbije, Crveni krst Srbije, Dom zdravlja Stari grad, Olimpijski komitet i Sportski savez Srbije.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE