Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    „Kontinental“ stiže u Suboticu

    Kompaniji „Kontinental Konti tek” grad Subotica besplatno je ustupio zemljište u Slobodnoj zoni površine 42.800 kvadratnih metara.
     
    Ugovor o prenosu vlasništva bez nadoknade nad parcelom u bescarinskoj zoni potpisali su Murk Markus Peter iz „Kontinental Konti teka”, Živko Topalović, direktor budućeg pogona u Subotici, i gradonačelnik Saša Vučinić, a po ovlašćenju Skupštine grada. Po slovu ugovora u narednih deset dana novi investitor treba da bude uveden na parcelu, a grad se još obavezao da do kraja ove godine potpuno komunalno opremi zemljište koje je poklonio stranoj kompaniji. Vrednost ove parcele procenjena je na 44,6 miliona dinara.

    S druge strane, „Kontinental Konti tek” se obavezuje da će izgraditi fabriku od 6.000 kvadratnih metara i zaposliti najmanje 250 radnika, na osnovu čega će dobiti i određene subvencije od Ministarstva za ekonomiju i regionalni razvoj. Kompanija će ovde proizvoditi gumene delove za auto-industriju, a prema najavama pogon u Subotici bi trebalo da počne sa radom od sredine naredne godine.

    „Procenili smo da nam je potrebno da proširimo naše kapacitete u istočnoj Evropi i analizirali smo više mogućih lokacija u ovom regionu, čak razmatrali i severnu Afriku. Prevagnula je Srbija zbog dobre investicione atmosfere, a posebno nam se dopala Vojvodina. Za Suboticu smo se odlučili jer je ova multinacionalna sredina dobro mesto za plasiranje internacionalne kompanije kakav je „Kontinental”, a zbog svog položaja Subotica je i blizu našim sestrinskim firmama u Mađarskoj i Rumuniji,“ rekao je Mukr Markus Peter.  

    „Kontinental Konti tek” je treća firma u poslednjih godinu dana koja je dobila besplatno vlasništvo nad zemljištem u Slobodnoj zoni „Subotica” za otvaranje svog pogona. Pre njega, tu povoljnost iskoristile su firme „Norma” i „Dunkermotor” koje su pre godinu dana potpisale ugovor o besplatnom ustupanju vlasništva nad zemljištem, i one su već počele sa radom. U Slobodnoj zoni godinama posluje i fabrika „Simens” čiji ovdašnji pogon je specijalizovan za montiranje generatora za vetrogeneratore.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE