Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Dva srpska filma na listi za Evropsku filmsku nagradu

    Evropska filmska akademija (EFA) danas je zvanično objavila listu kandidata za Evropsku filmsku nagradu, na kojoj se među 45 ostvarenja nalaze i dva filma srpskih autora. To su „Beli, beli svet“ Olega Novkovića (koprodukcija Srbije, Nemačke i Švedske) i „Tilva Roš“ Nikole Ležaića (Srbija).

    EFA ima 2.500 članova, kojima predstoji glasanje, a nagrade se dodeljuju u više kategorija.

    Nominacije će biti objavljene 5. novembra na festivalu u Sevilji. Dobitnici će biti poznati na ceremoniji dodele EFA nagrada 3. decembra u Berlinu.

    Na sajtu EFA ističe se da su ove godine na selekcionoj listi zastupljena ostvarenja iz 32 zemlje i da to ilustruje veliku raznovrsnost evropskog filma.

    Na listi su dela slavnih reditelja Pedra Almodovara, Larsa fon Trira, Toma Tikvera, Andreja Zvjaginceva, filmovi nagrađivani Oskarom – britanski „Kraljev govor“ Toma Hopera i danski „U boljem svetu“ Suzane Bir, ali i filmovi malih kinematografija i manje poznatih autora.

    Iz našeg regiona zastupljeni su Milčo Mančevski sa filmom „Majke“ (Makedonija), Danis Tanović „Cirkus Kolumbija“ (Bosna i Hercegovina) i „Tiha sonata“ Janeza Burgera (Slovenija).

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE