Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Malinari ne odustaju od protesta

    Malinari iz Zlatiborskog i Moravičkog okruga ne odustaju od protesta započetih prošle subote zbog nezadovoljstva otkupnom cenom ovog voća, zaključeno je na Skupštini proizvođača maline i drugog jagodičastog voća održanoj kasno popodne u Požegi.


    Predsednik Skupštine Miodrag Bogdanović izjavio je za Tanjug da će mirni protesti biti nastavljeni sve dok delegaciju malinara ne prime premijer Mirko Cvetković, ministar poljoprivrede Dušan Petrović, ili potpredsedniki vlade i ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić.

    „Nastavljamo naš protest okupljanjima u sedištima svih osam opština. Pošto nas je policija sprečila da blokiramo prugu Beograd-Bar, odustali smo privremeno i od ostalih blokada, jer ne želimo da izazivamo sukobe, ali smo spremni i za neke druge vrste protesta o kojima za sada ne želimo da govorimo“, kazao je Bogdanović.
     
    „Naši zahtevi su jasni i opravdani, jedinstvena otkupna cena od 100 dinara, stimulacija države od 26 dinara i uspostavljanje odgovarajućeg odnosa prema malini kao strateškom proizvodu“, zaključio je Bogdanović.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE