Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Noć istraživača u četiri grada Srbije

    „Noć istraživača“, manifestacija koja ima za cilj da afirmiše domaće istraživače i predstavi šta oni rade, drugu godinu za redom biće održana 23. septembra u Beogradu, Novom Sadu, Subotici i Zrenjaninu.
     
    Portparolka ove manifestacije Tanja Bogdanov rekla je da je projekat „Noć istraživača“ pokrenut na evropskom nivou 2005. godine i da se od tada ova manifestacija održava svakog četvrtog petka u septembru i da je prošle godine održana u 33 evropske države i 200 gradova. 

    Ona je dodala da će u Beogradu pod sloganom „Povod za pametan provod“ posetioci imati priliku da se upoznaju sa istraživačima, da se uključe u “Šetnju sa naukom“ i da na 10 lokacija u Knez Mihailovoj ulici sami urade što više eksperimenata. 

    Biće organizovana i razna dešavanja u okviru manifestacije kao što su „Sastanak na brzaka“ sa našim eminentnim naučnicima, „Naučni kafe“ i filmski festval „kratkih naučnih filmova“. 

    Prema njenim rečima, Srbija je ove godine dobila čak dva Ef-Pi 7 projekta Evropske unije. Nosioci projekta u beogradu su Institut za molekularnu genetiku i genetičko inženjerstvo, Univerziteta u Beogradu i Festival nauke. 

    Za Novi sad, Zrenjanin i Suboticu nosilac projekta je Fakultet tehničkih nauka u Novom Sadu. 

    „Noć istraživača“ u Beogradu biće organizovana u samom centru grada u Knez Mihailovoj, Platou i Vasinoj ulici od 18.00 sati do ponoći. 

    Sonja Pavlović iz Instituta za molekularnu genetiku i genetičko inženjerstvo najavila je još jednu aktivnost koja će se odigrati dva dana pre početka manifestacije na Trgu Republike. 

    Naučnici sa ovog instituta će 21. septembra u periodu od 11.00 do 13.00 sati pokušati da skolope najduži i najveći origami De-En-Ka model, kojim će pokušati da uđu u Ginisovu knjigu rekorda. 

    U Novom Sadu, Zrenjaninu i Subotici organizatori su najavili „dobar provod“ kao i u Beogradu. 

    Pod sloganom „Upoznaj nauku i dobro se zabavi – svi smo mi istraživači“ u ova tri grada u Vojvodini posetioce očekuju brojni eksperimenti, takmičenja, demonstracije, igrice, animatori, koncerti i još mnogo toga. 

    U sva četiri grada svi programi su besplatni.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE