Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Poklonjeni aparati za rano otkrivanje oštećenja sluha

    JKP „Beogradski vodovod i kanalizacija” doniralo je dva savremena dijagnostička aparata za rano otkrivanje oštećenja sluha Zavodu za psihofiziološke poremećaje i govornu patologiju „Prof. dr Cvetko Brajović”.
     
    Direktorki zavoda dr Ljiljani Lazić aparate je uručio direktor ovog preduzeća Cvijo Babić.

    – Povodom obeležavanja 119 godina JKP „Beogradski vodovod i kanalizacija” odlučili smo da kupimo dva aparata koji će omogućiti rano otkrivanje oštećenja sluha i brže postavljanje dijagnoze. U ovaj zavod dolaze deca iz cele Srbije, te je i to bio motiv da na ovaj način obeležimo Dan preduzeća. Dobro je što i državna i privatna preduzeća postaju sve svesnija svoje društvene odgovornosti, rekao je Cvijo Babić.

    Dr Ljiljana Lazić istakla je da će timpanometar i otoakustička emisija znatno poboljšati obim i nivo usluga koje zavod pruža mladim pacijentima, budući da je do sada dijagnostika obavljana samo jednim audiometrom.

    – Poliklinički deo zavoda godišnje ima 4.000 pacijenata, a stacionar primi oko 600 pacijenata. Naši stručnjaci su dovoljno obučeni da odmah koriste ove aparate – rekla je dr Ljiljana Lazić.

    Profesorka dr Ljiljanka Brajović istakla je da je rano otkrivanje oštećenja sluha, praktično odmah po rođenju, i otpočinjanje rehabilitacije na vreme od velikog značaja, jer omogućava detetu da normalno živi u prirodnoj društvenoj sredini.
     

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE