Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Tadić: Dovršiti velike infrastrukturne objekte

    Predsednik Srbije Boris Tadić kaže da je veoma bitno da se u Srbiji dovrše veliki infrastrukturni objekti bez obzira što se u tome kasni.


    „Ponekad to ide sporo, ali i ta sporost je mnogo brža od dinamike razvoja svih prethodnih decenija“, rekao je Tadić.

    Predsednik Srbije je napomenuo da se mora investirati u infrastrukturu, jer će ti objekti ostati budućim generacijama.

    „To je osnovna ideja i zato sam danas u Užicu, sutra u nekom drugom gradu i tako će biti do kraja mandata“, rekao je Tadić navodeći da kašnjenje u završetku tih projekata nije ništa u odnosu na kašnjenje od 30-40 godina.

    On je u Užicu sa ministrom životne sredine, rudarstva i prostornog planiranja Oliverom Dulićem i čelnicima grada obišao novi gradski stadion.

    Tadić je ukazao i na važnost završetka sportskih infrastrukturnih objekata budući da se time omogućava zaštita zdravlja građana, pre svega mladih, ali i afirmacija gradova i njihovih privreda kroz domaća i medjunarodna takmičenja.

    Podizanje novih sportskih objekata je, prema njegovim rečima, doprinos i bezbednosti građana, budući da se mnogo nesreća dešava na njima, ali i upošljavanju građevinskog sektora. Tadić je podsetio da je taj sektor najviše trpeo tokom ekonomske krize.

    Predsednik Srbije je posetio i užičku fabriku „Prvi partizan“, gde je ukazao na velike rezultate u srpskoj namenskoj industriji navodeći da se sve što se proizvede i proda.

    On je dodao da se Srbija suočava sa nekom vrstom tesnaca u investicijama u namenskoj proizvodnji“.

    U tom smislu, prema predsednikovim rečima, Srbija bi mogla da razmišlja o proširenju proizvodnje u toj oblasti, novim investicijama i tehnologijama koje bi pre svega maksimalno štitile građane i radnike.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE