Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Besplatni lekovi za mršavljenje vojnicima u Češkoj

    Vojska Češke saopštila je da će početi besplatno da deli vojnicima lekove za mršavljenje, pošto je debela čak polovina od 22.000 profesionalnih vojnika, a 3.500 vojnika mora na lečenje zbog teške gojaznosti.


    Ministar odbrane Aleksandar Vondra ne vidi ništa tragično u tome što je svaki drugi vojnik profesionalne vojske gojazan, a svaki sedmi teško gojazan.

    „Mogu da se usudim da kažem da je naša vojska bolja od ostalog stanovništva, uključujući političare i novinare. U bazama sam video dosta vitkih i mišićavih vojnika, a jednom godišnje moraju da prođu proveru kondicije“, kazao je Vondra.

    Češke poreske obveznike će lekovi za mršavljenje koji će vojsku vratiti u fizičku formu koštati 30 eura mesečno po vojniku.

    Stručnjaci upozoravaju da bi generalštab pre trebalo da natera vojnike da se kreću i vežbaju, a ne da im daje lekove za mršavljenje. Taj proces bi, međutim, trebalo da počne od generala.

    Načelnik generalštaba Vlastimil Picek pokušava da reši problem predebelih vojnika oštrijim testovima fizičke sposobnosti za obavljanje službe.

    „Ne smatram da bi vojnike trebalo neko da tera da vježbaju. Mislim da to mora da bude pitanje časti svakog vojnika“, kazao je Picekov prethodnik na čelu češke Vojske, general Jirži Šedivi.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE