Nestašica lekova na Kosovu, pacijenti ugroženi

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Nestašica lekova na Kosovu, pacijenti ugroženi

  Direktor Kliničko-bolničkog centra u Gračanici Stojan Sekulić izjavio je danas, nakon sastanka direktora svih zdravstvenih ustanova, direktora Republičkog Fonda za zdravsteno osiguranje i predstavnika “Velefarma”, da u svim zdravstvenim ustanovama južno od reke Ibar vlada nestašica lekova.  
  Svi pacijenti su ugroženi, a skoro da nema lekova ni za najugroženije, a kamoli za hronične pacijente, rekao je Sekulić Tanjugu.
   
  On je kazao da je humanitarna pomoć u lekovima, koju je dobio Kliničko-bolnički centar u Gračanici minulih dana – mala i nedovoljna.
   
  Sekulić je potvrdio da je danas u Gračanici održan sastanak direktora svih zdravstvenih ustanova, direktora Republičkog Fonda za zdravsteno osiguranje i predstavnika “Velefarma”.
   
  “Jedan od zaključaka sa sastanka je da upozorimo nadležne institucije u Srbiji da više lekova nema i da nećemo moći da pružamo adekvatnu zdravstvenu zaštitu stanovništvu koje živi južno od reke Ibar”, rekao je Sekulić.
   
  On je naglasio da će biti zatražen hitan sastanak sa ministrima za zdravlje i za Kosovo i Metohiju, kao i sa direktorom Republičkog fonda za zdravstveno osiguranje, kako bi se ovaj problem što pre rešio i “kako bi mogli da lečimo stanovništvo”.
   
  Problem sa nestašicom lekova pojavio se nakon što su vlasti u Prištini uvele embargo na uvoz robe iz Srbije na Kosovo, u prvoj polovini jula. 

  What's your reaction?

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE