Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Hitna pomoć Beograda oborila rekord

    Hitna pomoć Beograda dostigla je rekord u broju dnevnih intervencija na javnim mestima zbog vrelog dana u kom su ljudi na ulicama doživljavali kolapse.
     

     
    Ta služba intervenisala je 70 puta na javnim mestima od sedam do 19 časova i to je najveći broj dnevnih javnih intervencija ove godine.  U toj službi agenciji Beta večeras je rečeno da su skoro sve te intervencije povezane sa zdravstvenim problemima od velike vrućine odnosno kolapsima i naveli da je broj obavljenih intervencija „apsolutni rekord“.

    Hitna pomoć je tokom dana intervenisala ukupno 141 put.

    U Beogradu je u 19 časova izmereno 35 stepeni, a najviša dnevna temepratura je bila 39. Lekari savetuju unošenje dosta tečnosti i laganiju ishranu.

    Javno komunalno preduzeće „Beogradski vodovod i kanalizacija“ će zbog izuzetno visokih temperatura koje su najavljene i za naredne dane udvostručiti broj cisterni sa pijaćom vodom u Beogradu.

    Lokacije na kojima se cisterne nalaze su: Trg Republike, Zeleni venac, Trg Slavija, opština Novi Beograd, Banija i između Železničke i Autobuske stanice, a biće postavljene u periodu od 12 do 18 sati.

    Prema najavama iz Hidrometeorološkog zavoda Srbije do nedelje 28. avgusta u većini mesta se očekuje veoma toplo vreme sa temperaturom znatno iznad proseka od 33 do 39 stepeni, ali već od sutra za nekoliko stepeni nižom od današnje.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE