Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Festival „Stari dani“ u Vranju

    Grad Vranje po treći put organizuje festival „Stari dani“ koji će se održati se od 22. do 28. avgusta pod sloganom „Tradicija i duh Vranja u novim vremenima“.
     
    Predsednik organizacionog odbora festivala Zoran Najdić rekao je danas na konferenicji za novinare da je koncept ovogodišnjeg festivala zamišljen kao kompromis u predstavljanju onoga što Vranje ima na lokalu i regionalnih vrednosti.

    „Lokalne, vranjske vrednosti, biće publici predstavljene na ‘Etno bazaru’ u pešačkoj zoni i promociji knjige Momčila Zlatanovića ‘Rečnik južne govora Srbije’, kojima se 22. avgusta otvara festival“, izjavio je Najdić.

    Posetioci „Starih dana“ imaće prilike da prvog dana festivala u Galeriji Narodnog muzeja pogledaju izložbu „Sa Kanicom po Srbiji“, koja prikazuje slike i zapise iz Srbije sa kraja 19. veka kako je video austijski putopisac Feliks Kanic.

    U utorak 23. avgusta u Spomen-kući Bore Stankovića održaće se smotra reportaže i dokumentarnog filma koju organizuje redakcija RTS u Vranju.

    U pešačkoj zoni u Vranju 24. avgusta biće održan salon knjiga, a u Spomen-kući Bore Stankovića predstavljanje kompakt diska grupe Ved – „Oću da vi pojem Vranjansko“ koji predstavlja zvučne zapise stare pevačke i sviračke tradicije.

    Ragionalne vrednosti zastupaće Kemal Monteno i Sevdah baby koji će se Vranjancima predstaviti 25. avgusta, Bilja Krstić i Bistrik i Vlatko Stefanovski 26. avgusta, a Massimo Savić i Vlada Divljan, koji nastupaju 27. avgusta.

    Merima Njegomir i Čedomir Marković nastupaće 28. avgusta, nakon trubačkih orkestara Nenada Mladenovića i Ekrema Mamutovića.

    „Izvođače će pratiti orkestar RTS-a, glavna bina biće postavljena ispred Galerije Narodnog muzeja, dok će se ostale aktivnosti odvijati u Spomen-kući Bore Stankovića. Prošle godine imali smo oko 24.000 posetilaca, ove godine očekujemo još više“, rekao je Najdić.

    Prema njegovim rečima, festival će koštati oko četiri miliona dinara, od čega se polovina obezbeđuje iz gradskog budžeta a polovina preko sponzora.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE