Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Saksofonista Mats Gustafson svira na Dunav festu

    Najpoznatije ime muzičkog dela programa festivala Dunav fest biće švedski saksofonista Mats Gustafson, koji će na ovoj manifestaciji nastupiti zajedno sa svojim kvintetom 5. septembra.
     
    Sastav „Mats Gustafson’s Swedish Azz“ su pre dve godine oformili Mats Gustafson i Per Ake Holmlander sa željom da sviraju džez remek-dela nastala u Švedskoj tokom pedesetih i šezdesetih godina prošlog veka.
     
    Tamošnja džez scena bila je pod uticajem američkog džeza, ali uz važan dodatak švedskog jezika, folk muzike i drugih specifičnosti. Saksofonista Mats Gustafson u Beogradu je već nastupao s grupom „The Thing“ 2008. godine.

    Za 8. septembar najavljen je Kalman Balog iz Mađarske sa „Džipsi cimbal bendom“, dok će dan kasnije nastupiti Boris Kovač i kvintet „La Kampanela“.

    Svi koncerti će biti održani u Barutani na donjem Kalemegdanu, a ulaz će biti besplatan.

    Prvi Dunav fest, koji je pokrenut s idejom da se ukaže na vekovnu povezanost Dunava i Beogradske tvrđave, biće održan na tri lokacije – u Kuli Nebojša, koja će biti centralni festivalski prostor, na platou Beton hale i u Barutani.

    Festival će biti otvoren na brodu koji će ploviti Dunavom, uz izvođenje muzičko-scenskog dela „Poslednje putovanje Rige od Fere“, nastalog na dokumentarnoj gradji i po motivima priče Ive Andrića.
     

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE