Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Kladovo dobija opremu za skrining

    Ministarstvo zdravlja najavilo je da će danas predstavnici Vlade Japana posetiti Zdravstveni centar Kladovo kome je donirana najsavremenija oprema za skrining, rano otkrivanje i dijagnostiku raka dojke.
     
    Ta donacija realizuje se u okviru projekta „Unapređenje skrininga i prevencije raka dojke u Republici Srbiji“, a Zdravstveni centar Kladovo posetiće šef sektora za međunarodne odnose i EU integracije Danijela Urošević i prvi sekretar japanske ambasade Testuja Cubota.

    U cilju unapređenja zdravstvenog sistema Srbije i implementacije Nacionalnog programa „Srbija protiv raka“, Vlada Japana je odobrila donaciju u okviru tog projekta.

    Projektom je obuhvaćena nabavka dva digitalna i 30 analognih mamografa sa kompletnom pratećom opremom, kao i edukacija stručnjaka u Japanu.

    Projekat će biti realizovan tokom 2011. godine, a ukupno 39 zdravstvenih ustanova u Srbiji dobiće najsavremeniju opremu čime će biti unapređen skrining, rano otkrivanje i dijagnostika raka dojke.

    Zdravstvenom Centru Kladovo doniran je jedan analogni mamograf, komora za suvo razvijanje filmova, jedan negatoskop i CR sistem.

    Ukupna vrednost projekta je 632 miliona japanskih jena (oko 5.8 miliona evra), a ovom donacijom ukupan iznos pomoći Japana Srbiji dostiže preko 200 miliona evra.

    Za zdravstveni sektor izdvojeno je oko 22 miliona evra, podseća se u saopštenju.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE