Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    51. Sabor trubača u Guči od 8. do 14. avgusta

    Najveći muzički festival trube u svetu, Guča, 51. izdanje imaće od 8. do 14. avgusta u Dragačevu, gde će se u autentičnoj atmosferi poštavaoci „njenog veličanstva trube“ podsetiti srpske tradicije i upoznati sa njom iz godine u godinu sve brojnije goste iz sveta.

    Centralni događaj je Sabor trubača u kojem kroz predtakmičenja prođe oko 100 srpskih orkestara, da bi u finalnom programu „zvuk odmerilo“ oko 40 najboljih seniorskih, omladinskih i pionirskih orkestara.

    Podsećanja i poređenja radi, na prvom Saboru učestvovala su samo četiri orkestra iz Dragačeva, ostalo je deo istorije i tradicije u kojoj uživa, prema prošlogodišnjim podacima, više od pola miliona ljudi.

    Nijedne, pa ni ove godine, neće izostati propratni programi tipa venčanja u saborskom ambijentu, gošćenja specijalitetima srpske kuhinje serviranim u otvorenim domovima i saborskim šatrama, među kojima posebno mesto zauzimaju čuveni svadbarski kupus i neizbežna šljivovica.

    Kako zvuči truba u izvođenju srspskih majstora krenuće ovih dana da se uvere zainteresovani za muziku i zabavu iz Beograda, Zaječara, Aranđelovca, Kragujevca, Novog Sada…

    Organizovani odlazak na Sabor sa različitih srpskih destinacija izostao je i ove godine, turističke organizacije Srbije i Beograda nisu se, kako je potvrđeno Tanjugu, bavile Gučom na taj način, kao ni agencije.

    Do početka festivala ostalo je još pet dana tokom kojih će zaintresovani za tu vrstu muzike i zabave odlučiti kako stići do Guče, neki od njih vođeni i rečima čuvenog džez trubača i kompozitora Majlsa Dejvisa: „Ja nisam ni znao da truba može da se svira na taj način“.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE