Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Nagrada za „Selo bez žena“

    Dokumentarni film „Selo bez žena“ reditelja Srdjana Šarenca o trojici braće Janković iz jugozapadne Srbije i njihovoj potrazi za nevestama iz Albanije, osvojio je nagradu „Ivica Matić“ udruženja filmskih radnika BiH na 17. Sarajevo film festivalu.


    „Selo bez žena“ je film o braći Janković, poslednjim stanovnicima sela Zabrdje, neženjama u 30-im godinama koji kreću u potragu za nevestama iz Albanije.

    Braća Janković imaju 70 ovaca, sedam pasa i pevca i žive u selu u koje ženska noga nije kročila poslednjih 15 godina.  Film prati komična  nastojanja najstarijeg brata Zorana (35) da pronadje nevestu i spasi selo od nestanka.

    U susednoj Albaniji situacija je obrnuta, svi muškarci otišli su na rad u Grčku i žene su ostale same. Iako su sva trojica ratovali protiv Albanaca sada su u prilici da pruže ruku pomirenja „neprijatelju“.

    Do sada je film prikazan na 20 medjunarodnih festivala, a dobitnik je nagrade Documenta Madrid za autorski dokumentarac 2011. i nagrade za najbolji projekat Zagrebdox pitching Foruma 2008. godine.  Nedavno je osvojio i nagradu na festivalu u Estoniji.  U Srbiji je „Selo bez žena“ prikazan na Festivalu Slobodna zona u novembru prošle godine.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE