Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Radovi na opštoj bolnici u Jagodini gotovi u oktobru

    Radovi na nadogradnji dva sprata Opšte bolnice u Jagodini, na kojima će biti smešteni Grudno i Ortopedsko odeljenje, biće gotovi do kraja oktobra, najavila je pomoćnica direktora te bolnice Milica Pavlović.

    Prema njenim rečima, vrednost radova je 82 miliona dinara, a dva sprata će biti dograđena na već postojeću zgradu bolnice, u kojoj su smeštena odeljenja neuropsihijatrije, neurologije, urgentne medicine i služba Hitna pomoći.

    – Grubi radovi su završeni, ostalo je da se uradi krov i fasada, a trenutno se radi unutrašnja instalacija. Na jednom spratu biće smešteno Grudno odeljenje, a na drugom Ortopedsko. Nova zgrada će tom odeljenju biti od velike koristi jer naši ortopedi ostvaruju vrhunske rezultate, a rade u lošim uslovima – rekla je Pavlović.

    Na Ortopedskom odeljenju Opšte bolnice u Jagodini rade trojica specijalista, koji su prošle godine obavili 24. 600 pregleda i oko 600 operacija.

    Prema rečima načelnika te službe, Radenka Rubežića, jagodinski ortopedi za mesec dana pregledaju isti broj pacijenata koliko bi trebalo da pregledaju za godinu dana.

    – Mesečno obavimo oko 2.000 pregleda, koliko treba da uradi jedan ortoped godišnje prema Službenom glasniku iz 2005. godine. Taj obim posla trebalo bi da obavlja sedam do osam ortopeda. Fale nam bar još dva lekara specijalista – rekao je Rubežić.

    Po okončanju projekta nadogradnje jagodinske bolnice, koji je odobrilo Ministarstvo zdravlja i koji finansira Evropska investiciona banka, Ortopedsko odeljenje dobiće više pratećih prostorija, jedno previjalište i sobu sa još šest kreveta.

    U Opštoj bolnici u Jagodini leče se pacijenti iz Jagodine, Rekovca, kao i iz Svilajnca i Despotovca.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE