Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Korisne vežbe za podsticanje razvoja bebe

    Kako bi ste stimulisali razvoj svoje bebe neophodno je da radite vežbe sa njom. Predstavljamo vam vežbe koje izvode pedijatri i pedijatrijske sestre u skoro svim domova zdravlja.
     
    1. Hajde da malo sedimo!

    Uhvatite bebu za ručice, ali je nemojte povlačiti prema sebi. Pustite da beba sama aktivira svoje trbušne i leđne mišiće i podigne se u sedeći položaj. Nemojte dete na silu terati da sedi, već počnite sa izvođenjem ove vežbice kada primetite da su bebini mišići dovoljno ojačali.
     
    2. Sada malo stojimo…


    Podignite bebu u stojeći položaj, postavite svoje ruke ispod oba njena pazuha, pa je lagano podignite, tako da stopalima jedva dodiruje podlogu. Pustite bebu da pomera nožice napred- nazad, kao da korača.
     
    3. Čik, uhvati igračku!

    Za stimulaciju pokretljivosti bebine šake, treba izvoditi vežbicu koja je za sve beba super zabava. Dok beba leži na leđima, “začikavajte” je da pokuša da dohvati igračku koju držite u ruci, oko pola metra iznad bebe. Pored toga što beba uči kako da nešto uhvati ručicom, ona isteže mišiće leđa pokušavajući da dohvati ponuđenu igračku, tako da ova vežba ima dvostruki efekat.
     
    4. A sada, radimo sklekove!


    Ovo je vežbica kojom se stimuliše rad kako leđnih, tako i trbušnih mišića. Postavite bebu da leži na stomačiću, podignite je (ili neka to sama učini) tako da se oslanja na ruke, a zatim je pustite nekoliko sekundi. Beba će se truditi da ostane u tom položaju, a tako se jačaju mišići ruku. Kada ne bude više mogla da izdrži svoju težinu, beba će se sama spustiti u ležeći položaj.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE