Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Apel građanima da daju krv

    Institut za transfuziju krvi Srbije poziva građane da zbog smanjena zaliha u što većem broju daju krv kako bi se sprečila moguća kriza, predupredio značajniji deficit i pravovremeno transfuziološki zbrinuli bolesnici.
     
    Kako poručuju iz Instituta, trenutno raspolažu sa dvodnevnim zalihama i potrebna je krv svih grupa (posebno 0), a ukoliko se odziv građana ne poveća već tokom narednih dana doći će do odlaganja operacija.

    Prioritet će imati vitalno ugroženi pacijenti, a otkazivaće se takozvane hladne operacije, stoji u saopštenju. Dnevni priliv u Institutu od oko 100 jedinica krvi manji je od realnih potreba koje iznose 250 do 300 jedinica, koliko je svakodnevno neophodno za lečenje bolesnika u beogradskim zdravstvenim ustanovama.

    Na smanjen odziv građana, tvrde u Institutu, utiču razlozi karakteristični za letnji period: visoke temperature, sezona godišnjih odmora i velike privremene migracije stanovništva, školski raspust i otkazivanje unapred zakazanih akcija zbog slabog odziva građana.

    Građani mogu da daju krv u Institutu za transfuziju krvi Srbije (Svetog Save 39), svakog dana od 7 do 19 časova, subotom od 8 do 15 sati, ili u autobusu na Trgu Republike svakog dana osim nedelje od 8 do 12 i popodne od 16 do 20 časova.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE