Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Sačuvajte zdrav razum na putu s klincima

    Ruke su vam pune kofera, još niste sve spakovali u automobil, kamoli krenuli na put, a deca već zanovetaju i zahtevaju svoje. Iako se u tim trenucima čini da vas samo sekunde dele od nervnog sloma, ipak postoje neki mali trikovi koji će svima olakšati put do mora.


    Za početak, ako nemate automobil s klimom, razmislite o tome da krenete na put ranije ili pred kraj dana zbog vrućina. Bez obzira na to kada krećete na put, na stakla svakako stavite štitnike za sunce koji sprečavaju prodiranje UV zraka. Da biste olakšali putovanje i sebi i deci, možete krenuti na put kada je djetetu vrijeme za spavanje. Znate da klinci zbog sigurnosti trebaju biti vezani, pa nije potrebno posebno napominjati da trebaju biti u sedištu koje je odgovarajuće njihovom uzrastu.


    Prtljag pažljivo rasporedite kako se dete ne bi osećalo zatrpano i kako bi u svakom trenutku mogli da dođete do mališana. Budući da obično nosimo puno stvari, pa i kolica ili putne krevetiće kad su s nama bebe, zgodno rešenje je krovni gepek.. Tako će mesta u automobilu biti napretek, posebno na zadnjem sedištu ako budete morali da sedite pored deteta.

    Pre puta svakako spremite svežu vodu ili voćne napitke bez šećera te koji sendvič, voće i grickalice koji će vam biti na dohvat ruke. Nije poželjno da mališani piju gazirane sokove ili jedu slatkiše jer su od šećera aktivniji, a mogli bi i povraćati. Doduše, ako se zaglavite u gužvi nakon određenog perioda puta, počastite ih sladoledom da se malo razvesele jer je i njima teško.

    Zavisno od dužine puta napravite pauzu. Uz sebe imajte rezervnu dečju odeću, bočicu vode i vlažne maramice kako biste dete mogli presvući, oprati i obrisati kad je to potrebno. Pri ruci neka vam obavezno bude i nekoliko igračaka uz još nekoliko slikovnica, ali i neki CD sa omiljenim pesmama mališana. Klinci će više uživati ako se zabavljate s njima ili planirate što ćete sve raditi kada konačno dođete na odredište.

    Tokom putovanja vreme možete prekratiti raznim igricama poput traženja automobila u određenoj boji, pogađanja registarskih oznaka ili nekim brojalicama, zagonetkama, pitalicama te pričama kojima ćete sprečiti dečju dosadu.

    Nemojte razmišljati samo o tome da što pre stignete na cilj jer deci treba odmor. Napravite nekoliko pauza, dajte klincima da se malo protegnu, istrče i osveže. Pre puta možete se informisati na kakva odmorišta možete naići, pa ukoliko ima nekih za decu zanimljivih obavezno ih uključite u plan puta.

     
    Iako ćete se naći u stresnoj situaciji probajte da se opustite i popustite malo klincima jer se i njima žuri da se što pre brčkaju u moru.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE