Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Montevideo oduševio publiku u Puli

    Film „Montevideo, Bog te video“ reditelja Dragana Bjelogrlića prikazan je u okviru glavnog takmičarskog programa na 58. Filmskom festivalu u Puli, što je izazvalo veliko interesovanje tamošnje publike, saopštila je produkcijska kuća „Intermedia Network“.

    Festivalska sala „Kaštel“, gde je Bjelogrlićev film prikazan 15. jula, bila je puna do poslednjeg mesta.
     
    Pulska publika je uz ovacije pozdravila ekipu ostvarenja „Montevideo, Bog te video“, u kojoj su bili Bjelogrlić, direktor fotografije Goran Volarević i glumci Miloš Biković, Nina Janković, Danina Jeftić, Viktor Savić, Aleksandar Radojičić i Andrija Kuzmanović.
     
    „Montevideo, Bog te video“ je zajedno sa „Šišanjem“ Stevana Filipovića, u konkurenciji sa još 21 filmom za jednu od glavnih nagrada – najbolji film, najbolja režija, najbolji glumac/glumica, kao i za specijalne nagrade – nagradu kritike i nagradu publike.
     
    Srpska kinematografija zastupljena je i drugim festivalskim programima.
     
    Reč je o filmovima „Neprijatelj“ Dejana Zečevića, „Beli lavovi“ Lazara Ristovskog i „Kako su me ukrali Nemci“ Miše Radivojevića, „Sinema komunisto“ Mile Turajlić, a program „Filmovi u nastanku“ predstaviće „Paradu“ Srđana Dragojevića i „Krugove“ Srdana Golubovića.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE