Nestali građevinski nacrti za novu zgradu BND

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Nestali građevinski nacrti za novu zgradu BND

  Portparol nemačke vlade Štefen Zajbert je, povodom pisanja medija da je, izgleda, nestalo više važnih građevinskih nacrta nove zgrade centrale Savezne obaveštajne službe (BND), rekao je da je formirana komisija za istragu i da je u vladinom interesu da se slučaj razjasni.

  Nacrti o izgradnji zgrade nove centrale BND su prema jednom izveštaju magazina ”Fokus”, izgleda, nestali i, možda, dospeli u ruke kriminalaca.

  Oko 4.000 službenika BND treba da se za koju godinu useli u novu centralu u Belrinu.To je ”najmodernija centrala jedne obaveštajne službe u Evropi”, površine 260.000 metara kvadratnih.

  Ukupni troškovi, zajedno sa selidbom iz Pulaha kod Minhena i drugih mesta za Berlin, planiranom za 2014.godinu, procenjeni su na 1,5 milijardi evra, piše danas štampa o novoj zgradi centrale BND.

  Mediji prenose da je u petak u BND formirana istražna komisija, koja treba da istraži ceo slučaj i autentičnost dokumenata za koje se veruje da su nestali.

  ”Mi moramo, naravno, tačno razjasniti ko raspolaže tim osetljivim dokumentima”, rekao je Zajbert, ne želeći da odgovori na pitanje da li se planovi o izgradnji sada moraju menjati.

  Poslanik Levice u nemačkom Bundestagu Volfgang Nešković, koji je član parlamentarne komisije za kontrolu obaveštajnih službi, nazvao je ceo postupak ”grubom aljkavošću” i rekao da je potpuno neshvatljivo zašto su dokumenta bila označena najnižim stepenom tajnosti.

  What's your reaction?

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE