Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Neboderi „Absolute Towers“ u Kanadi


     
    Arhitektonski studio MAD Architects”, poznat po raznim kompleksima objekata organske arhitekture, trenutno nadgleda završetak radova na neboderima Absolute Towers”. Reč je o višespratnicama koje se nalaze u kanadskom gradu Misoga, nedaleko od Toronta. 




    “MAD Architects” je odneo pobedu na međunarodnom konkursu za dva nebodera i to još 2006. godine. Realizacija detaljnih planova i samih objekata je tekla veoma brzo, a useljenje se očekuje za par meseci.
     

    Volumetrija objekata je sasvim prepoznatljiva za pomenuti arhitektonski studio, gde je oblik čak pomalo i sveden u poređenju sa egzibicionističkom arhitekturom prošlih projekata. Blago zaobljeni, često spominjani kao ženski oblici, unose sasvim novu estetiku u okruženje prilično jednostavne arhitekture i ortogonalnih oblika. 
     

    Zona balkona okružuje ove objekte, gde je manipulacijom međuspratnih konstrukcija došlo do blagog talasanja fasade. Ovo talasanje je proizvod opštih mikroklimatskih uslova, kako bi unutrašnji prostor bio što bolje osvetljen i provetren. Pored toga, pogledi iz unutrašnjih stambenih jedinica se pruža sve do samog Toronta u daljini.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE