Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Uhapšen bivši urednik tabloida „News of the World“

    Britanska policija uhapsila je danas Endija Kulsona, bivšeg saradnika premijera Dejvida Kamerona, u sklopu istrage o prisluškivanju telefona koje su vršili novinari tabloida „News of the World“.
     
    Kulson, koji je bio urednik „News of the world“ od 2003. do 2007. godine, uhapšen je pod sumnjom za planiranje presretanja komunikacija i korupciju u policijskoj stanici u južnom delu Londona.
     
    Tabloid je optužen za prisluškivanje telefona žrtava zločina, slavnih ličnosti i političara. Policija je identifikovala 4 000 mogućih prisliškivanih brojeva.
     
    Predsednik medijske korporacije „News internacional“ Džejms Murdok odlučio je juče da obustavi izdavanje tabloida posle otkrića da je ovaj list prisluškivao privatne telefone da bi došao do informacija.
     
    U poslednjih nekoliko dana pojavile su se tvrdnje da je tabloid odobrio hakerske upade u mobilne telefone ubijene učenice Mili Dauler i porodice žrtava bombaških napada u Londonu 7. jula 2005. godine.
     
    Murdok je saopštio da će prihod od prodaje nedeljnog izdanja ovog tabloida otići u dobrotvorne svrhe. U vikend izdanju neće biti reklama, a taj prostor biće ustupljen humanitarnim organizacijama.
     
    „News of the world“ su najprodavaniji britanski list, a izlazi već 168 godina.
     
    Britanski parlament održao je juče vanrednu sednicu o ovoj aferi, a velike svetske kompanije počele su da povlače oglase iz tabloida posle izbijanja skandala.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE