Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Delegacija projekta „Beograd 2020“ u poseti Parizu

    U istorijskom zdanju gradske kuće u Parizu, delegaciju Odbora „Beograd 2020” primio je zamenik gradonačelnika Pariza Kristof Žirar, većnik regije Ile de France, saopšteno je iz pres-službe „Beograd 2020”.

     Žirar, nekada izvršni direktor kompanije, pokretač je čuvene manifestacije „Bele noći”, autor nekoliko knjiga, nosilac tri viteška ordena Francuske Republike za zasluge, umetnost i književnost i Legije časti.

    U razgovoru sa Aleksandrom Pekovićem i Markom Maršićevićem o oblicima kulturne saradnje i podršci Pariza Beogradu u kandidaturi za evropsku prestonicu kulture 2020. godine, istaknuta je vrednost i značaj saradnje, bogatstvo kulturne tradicije, aktuelne vrednosti i umetnički potencijal Beograda kao značajnog regionalnog centra i partnera.

    Zamenik gradonačelnika Pariza Žirar istakao je da prati aktivnosti Beograda, složivši se sa konstatacijom da Beograd u kulturnom smislu zauzima veoma značajno mesto u ovom delu Evrope, te da sa projektom kandidature, koji je izuzetno dobro koncipiran, stiče strategiju dugoročnog razvoja. Ovim sastankom je nastavljena procedura čiji je cilj dobijanje podrške grada Pariza projektu „Beograd 2020”, što je od posebnog značaja u dosadašnjem toku aktivnosti Organizacionog odbora projekta u pripremi kandidature za evropsku prestonicu kulture 2020. godine.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE