Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    I Savatijeviću stavljena elektronska narukvica

    Bivšem članu Upravnog odbora „Elektroprivrede Srbije“ Radosavu Savatijeviću Keneu stavljena je elektronska narukvica preko koje će se vršiti nadzor da li poštuje zabranu napuštanja kuće, rečeno je danas Tanjugu u Upravi za izvršenje krivičnih sankcija.

     
    Savatijević je 28. juna pušten iz pritvora pošto mu je sud izrekao meru kućnog pritvora, tako da bez njegovog odobrenja ne može da napusti svoju kuću u Vreocima u opštini Lazarevac, a nekoliko dana kasnije pripadnici Uprave montirali su mu elektronsku narukvicu oko noge.
     
    Ako napusti stan, Savatijević će biti vraćen u pritvor, u kom je proveo nešto manje od dva meseca pošto je uhapšen početkom maja.
     
    Pored kućnog pritvora, Savatijeviću su oduzeti pasoš i vozačka dozvola. Takođe mu je zabranjeno da se sastaje sa okrivljenima, kao i sa svedocima koji treba da budu saslušani u daljem toku istrage, koja se protiv njih vodi zbog sumnje da su zloupotrebili službeni položaj.
     
    Savatijević je uhapšen početkom maja, zbog sumnje da je sa još 14 osoba, među kojima je bio i nekadašnji direktor „Puteva Srbije“ Branko Jocić, učestvovao u zloupotrebama prilikom izgradnje puteva u okolini Požarevca.
     
    Fiktivnim izvođenjem radova i falsifikovanjem službenih isprava od 2006. do 2007. godine optuženi su oštetili budžet za više od pet miliona evra, a Savatijević se tereti za prisvajanje profita od oko milion evra.
     
    Uhapšen je prilikom pokušaja bekstva na granici sa Bugarskom, a početkom godine ispitivan je i u vezi sa zloupotrebama u Rudarskom basenu Kolubara.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE