Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Rusko tržište i dalje zatvoreno za povrće iz Poljske

    Ruska sanitarna služba je odlučila da za sada ne da „zeleno svetlo“ za uvoz svežeg povrće iz Poljske, izjavio je predsednik Državne službe za zaštitu potrošača, glavni sanitarni lekar Rusije Genadij Oniščenko.
     
    „Za sada se odlaže odluka o otvaranju tržišta za isporuke poljskog povrća na rusko tržište“, rekao je Oniščenko, prenela je ruska novinska agencija specijalizovana za ekonomsko-finansijske teme „Finmarket“.

    Oniščenko je precizirao da je sumnju izazvala lista laboratorija koju je predložila Poljska, a koje bi trebalo da potvrđuju bezbednost povrća.

    „Pristali smo na sastanak sa ambasadorom Poljske u Rusiji i članom vlade te zemlje, kako bi u direktnom razgovoru razjasnili situaciju“, rekao je direktor Službe za zaštitu potrošača.

    Ruska sanitarna služba razmatra mogućnost otvaranja tržišta za povrće iz još osam zemalja Evropske unije (EU), među kojima je i Grčka.

    Rusija je do sada svoje tržište otvorila za povrće iz Holandije, Belgije, Danske i Španije.

    „Razmatramo dobijena dokumenta, kako bismo se uverili da su prijavljene laboratorije u stanju da garantuju bezbednost proizvda“, rekao je glavni sanitarni lekar Rusije.

    Broj obolelih od infekcije bakterijom Ešerihija koli u Evropi premašio je 4.200 ljudi, podsetio je Oniščenko.

    Oniščenko je kazao da to, zajedno sa produženom epidemijom teške bolesti potvrđuje neumesnost primedbi EU da je Rusija preduzela prekomerno oštre mere potpuno zabranivši uvoz povrća iz zemalja-članica Unije.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE