Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Kako detetu objasniti da mora nositi naočare za vid

    Mnogim roditeljima muke zadaje uveravanje mališana koji, zbog problema s vidom, trebaju nositi naočale. Ako je dete starije od tri godine, pokušajte s njim da razgovarate, objasnite mu da su naočare pomoć, a pokažete li mu primerom na pola ste puta do uspeha.
     
    Inače, uloga dečjih dioptrijskih naočara pre svega je korekcija vida. Naočare moraju dobro da pristaju i zbog toga je važno pronaći model koji odgovara anatomiji dečje glave. Najbolje rešenje je lagan, stabilan i elastičan okvir izrađen od antialergijskog materijala.

    U ponudi su plastični i metalni dečji okviri. Metalni okviri su tanji i lakše popravljivi. Plastični okviri većinom prianjaju na nos i zbog toga često mogu biti ugodniji izbor.

    Takođe postoje okviri izrađeni od titana, koji je hipoalergijski, što je ujedno najlakši materijal. Najvažnija su ipak stakla naočara. S obzirom na materijal postoje dve vrste stakala: plastične i mineralne (staklene).

    U slučaju dečjih naočara bolji su izbor plastična jer su otpornije na lom. Treba napomenuti da se dečje naočare razbijaju prilično često! Takođe postoje stakla izrađena od polikarbonata, koje su izuzetno otporne na udarce. Dečja stakla trebala bi da imaju UV filter, antirefleksni sloj i tvrdi sloj (premaz koji štiti staklo od ogrebotina).

    I za kraj nekoliko trikova: izabrati ispravne naočare za vaše dijete najbolje će vam pomoći iskusni optičar koji će vam reći i koliki dro cijene pokriva zdravstveno osiguranje.

    Uvek je dobro imati i rezervne naočare, kako ne biste imali problema u slučaju nezgode.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE