Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Hičkokovi nemi filmovi tokom Olimpijade u Londonu

    Restaurisani nemi filmovi Alfreda Hičkoka biće prikazivani uz pratnju orkestra tokom Olimpijskih igara u Londonu 2012. godine, saopštio je Britanski institut za film (BFI).

    Filmovi iz 1920-ih su očišćeni i restaurisani kako bi bili prebačeni u digitalne verzije koje će premijerno biti prikazane tokom Kulturne olimpijade, pratećeg programa Olimpijskih igara.

    Hičkok je dobar izbor budući da je rođen u istočnom Londonu u blizini Olimpijskog parka u Stratfordu, prenosi agencija Frans pres.

    Indijsko-britanski kompozitor Nitin Sovni napisaće muziku za film iz 1626. godine “The Lodger: A story Of The London Fog“ (Stanar: Priča o londonskoj magli), a muziku će izvoditi londonski simfonijski orkestar.

    Diplomac Kraljevske muzičke akademije Denijel Koen komponovaće muziku za film iz 1925. godine “The Pleasure Garden“ (Vrt zadovoljstva) – Hičkokov rediteljski debi.

    Pre proboja u Holivudu, Hičkok je bio poznato ime u Britaniji zahvaljujući svojim crno-belim nemim filmovima horora, trilera i misterije.

    Na žalost, zub vremena načeo je njegove filmove i BFI je pokrenuo ogroman projekat restauracije i prebacivanja na digitalni format.

    “Hičkok je jedan od najvećih umetnika 20. veka. Njegov doprinos svetu filma je ogroman“, rekla je kreativni direktor BFI Heder Stjuart. “BFI je oduševljen što će prikazati rane Hičkokove filmove na festivalu 2012″.

    “Oni su osnova njegovog rada i nova publika će moći da prvi put uživa u njima u svoj njihovoj lepoti i uz novu muziku britanskih muzičkih talenata“, dodala je ona.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE