Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Škole u Južnoj Koreji uvode e-knjige umesto papirnih

    Ministarstvo obrazovanja, nauke i tehnologije u Južnoj Koreji namerava da uvede u škole digitalne knjige koje bi do 2015. u potpunosti zamenile one papirne.
     
    U početnom tranzicijskom periodu učenici bi kombinovali klasične s e-knjigama, a nakon toga bi se u potpunosti okrenuli digitalnom formatu. Kao primarni alat učenici bi koristili tablete (trenutno se razmišlja o Samsungovim tabletima), a država bi ih podelila besplatno onim učenicima čije porodice imaju mala primanja.
     
    Takođe, Južna Koreja namerava uložiti oko dve milijarde dolara u konvertovanje svih papirnih knjiga u digitalne knjige koje će imati brojne linkove na različite multimedijalne sadržaje, ali će uložiti i u cloud tehnologiju i servere na kojima će biti dostupan sadržaj namenjen korištenju u školama.
     
    U Ministarstvu obrazovanja, nauke i tehnologije kažu da, s obzirom da su današnji učenici ionako vrlo prilagođeni na „digitalno okruženje“, ne očekuju nikakve probleme s tranzicijom s papirnih na digitalne knjige.
     
    U Južnoj Koreji očekuju da će ovakav novi obrazovni plan i jednostavan online pristup celokupnom školskom sadržaju i drugim izvorima obrazovanja omogućiti studentima stvaranje ‘vlastitih obrazovnih obrazaca baziranih na njihovim individualnim potrebama’. Južna Koreja prva na svetu namerava u potpunosti zameniti papirne knjige digitalnima, a njihov bi primer u budućnosti trebale slediti i druge (razvijene) zemlje.

     

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE