Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Kruševac zatrpan smećem zbog štrajka

    Kruševac je već danima zatrpan smećem zbog štrajka većine zaposlenih u Radnoj jedinici “Čistoća” komunalnog preduzeća. Đubre iz prenatrpanih kontejnera razvlače psi, mačke i pacovi pa postoji i mogućnost zaraze. Rukovodstvo JKP “Kruševac” najavljuje da će svi kontejneri biti ispražnjeni do kraja prve smene u utorak bez obzira na štrajk.
     
    – Ukoliko se štrajk nastavi, Kruševcu preti ekološka katastrofa! Sreća pa je u proteklih nekoliko dana bilo hladnije vreme, inače bi se smrad iz kontejnera osećao još jače. Moji roditelji žive u centru grada, kod Fontane, i ne mogu da otvore prozor koliki je smrad od nepokupljenog smeća. Na nekoliko mesta video sam pse i mačke kako razvlače smeće pored kontejnera. Bruka i sramota – ogorčen je Dragan Filipović.

    U JKP “Kruševac” tvrde da čine sve kako bi pokupili barem deo smeća.
     
    – Minimum procesa rada ne može da traje u nedogled i mi imamo pravo da angažujemo nove radnike ukoliko se štrajk nastavi. U štrajku je većina zaposlenih u Radnoj jedinici “Čistoća”, ali smo i pored toga u ponedeljak na teren poslali čak 15 vozila u prvoj smeni. Druga smena radi normalno, a treća pojačano. Imamo na terenu više radnika nego što je uobičajeno u letnjem periodu i verujem da će sve smeće do kraja prve smene u utorak biti pokupljeno tako da se neće ni primetiti da je štrajk – kaže Nevenka Đorđević, direktorka JKP “Kruševac”.

    Ona ističe da su zahtevi štrajkača za povećanje plata nerealni te da je najviše što može da im se isplati 10.000 dinara u dva dela, po 5.000 dinara do 15. avgusta i 1. novembra, i povećanje od 5,5 odsto koliko dopušta zakon.
     

    U JKP “Kruševac” je zaposleno 350 radnika a u Radnoj jedinici “Čistoća” koja je u štrajku, 109 radnika. Prosečna plata nekvalifikovanih i polukvalifikovanih radnika, kojih je najviše u “Čistoći”, kreće se između 19.000 i 23.000 dinara.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE