Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Google kupuje Hulu?

    Google je pokrenuo pregovore za kupovinu videoservisa Hulu, koji je u Americi vrlo popularan, iako većini korisnika iz ostatka sveta nije dostupan.
     


    Izvori LA Timesa, koji su navodno dobro upoznati sa situacijom, tvrde da su se predstavnici Hulua imali sastanke sa mogućim kupcima, gde su osim Googlea za kupovinu navodno zainteresovani i Microsoft i Yahoo. Sastanke su dogovorili finansijski savetnici Hulua, firme Morgan Stanley i Guggenheim Partners.

    Velike tehnološke firme zainteresovane su za Hulu zbog rastuće popularnosti online video servisa, te u skoroj budućnosti imati više posetilaca nego televizijski kanali. To bi značio otvaranje sasvim novog prostora za oglašavanje na internetu, s obzirom da bi, prema ovoj računici, mnoge firme odustale od televizije i počele se oglašavati na internet kanalima.

    Hulu će već ove godine zaraditi oko 500 miliona dolara od reklama i usluga za pretplatnike, a jasno je da će ta brojka u budućnosti samo rasti. Kupovina Hulua za Google bi bila ogroman dobitak, s obzirom da bi u tom slučaju korisnicima uz amaterske video sadržaje kakve već imaju na YouTubeu mogli pružati i profesionalno producirane materijale, pravo iz holivudskih studija.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE