Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Investitori iz SAD, Kanade i Australije obišli energetske potencijale Srbije

    Srbija je privlačna za buduća ulaganja u oblasti energetike, rudarstva i obnovljivih izvora, konstatovali su investitori iz SAD, Kanade i Australije, koji su obišli nekoliko lokacija u našoj zemlji pogodnih za tu vrstu ulaganja.
     

    Majkl Kosovan (Global risorsiz investments), Majls Tompson (Reservoir Capital), Nj.E. Džon Morison, (ambasador Kanade), Bajron King (analiticar), Miljana Vidović (REV)
     
    Trideset potencijalnih ulagača iz Kanade, Australije i SAD-a, koji su nekoliko dana boravili u Srbiji, obišli su više lokacija koje su potencijalna mesta za njihova ulaganja, saopštio je organizator „Rezervoar kapital korporacije“ i njena lokalna kompanija REV.

    Oni su, između ostalih, obišli rudnike u Boru i okolini, geotermalne izvore Vranjske banje, kompaniju „Energoprojekt“, kao i lokaciju na reci Lim na kojoj kompanija REV realizuje projekat vredan 140 miliona evra kroz izgradnju dve hidroelektrane – Brodarevo 1 i Brodarevo 2.

    „Nadamo se da će ova poseta biti podsticaj i poruka svim investitorima za osnaživanje ekonomskih odnosa sa Srbijom, ali i poziv za uzajamno prenošenje iskustava i dobre prakse,“ izjavila je izvršni direktor kompanije REV Miljana Vidović.

    Ona je pozvala sve investitore da nastave poslovni dijalog sa partnerima u Srbiji jer su potencijali u obnovljivim energijama veliki, ali nedovoljno iskorišćeni.

    „Uvereni smo da će nas slediti i druge kompanije i da im dajemo pozitivan primer“, rekla je ona i dodala da je ideja organizatora bila da se potencijalni partneri upoznaju sa investicionim mogućnostima Srbije i sa time da ovde postoje dobri preduslovi za ulaganja u energetiku.

    Investitori su tokom posete Srbiji imali brojne sastanke sa predstavnicima državnih i lokalnih vlasti, koji su ih uverili u potencijale Srbije i spremnost za nove projekte.

    „Mi smo u stalnoj potrazi za investicionim mogućnostima, analizirajući i ocenjujući opcije za ulaganje širom sveta. Na vreme smo identifikovali Srbiju, njen veliki tržišni potencijal i ogromne mogućnosti razvoja“, naglasio je predstavnik kompanije „Global risorsiz investments“ Majkl Kosovan.

    On je ocenio da će ova poseta doprineti upoznavanju sa konkretnim prilikama i donosiocima odluka u Srbiji, što je ključno za ostvarivanje ciljeva investitora.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE