Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Odluke Upravnog veća HZZO-a

    Upravno veće Hrvatskog zavoda za zdravstveno osiguranje (HZZO) je na jučerašnjoj sednici donelo odluke o isporuci ortopedskih pomagala samo u specijalizovanim prodavnicama i apotekama s valjanom oznakom, o dve nove bolnice u mreži javne zdravstvene zaštite, o telemedicinskim uslugama u sistemu obveznog osiguranja, finansiranju pripravničkog staža i novostima u putnom osiguranju HZZO-a.
    U saopštenju Upravno veće HZZO-a navodi da su nakon provedenog tendera za sklapanje ugovora o isporuci ortopedskih i drugih pomagala odabrana nova maloprodajna mesta za isporuku pomagala i podignut nivo kvaliteta poslovanja i isporuke.
     
    Ortopedska i druga pomagala ubuduće se mogu preuzimati uz „doznaku“ HZZO-a samo u specijalizovanim prodavnicama i apotekama na kojima mora biti istaknuta valjana oznaka (nalepnica) s tekstom „Ugovorni subjekt Hrvatskog zavoda za zdravstveno osiguranje za 2011. godinu“.
     
    Kako bi se osigurao kvalitet isporuke pomagala, navodi se u saopštenju, HZZO moli osigurane osobe da prijave slučajeve u kojima im je pomagalo isporučeno u specijalizovanim prodavnicama bez oznake.
     
    HZZO će sklopiti ugovor s dve nove bolnice koje su uvrštene u mrežu javne zdravstvene službe, Psihijatrijsku bolnicu „Sveti Rafael“ u Strmcu (Brodsko-posavska županija) i lečilište Bizovačke Toplice (Osječko-baranjska županija).
     
    Ugovori će biti sklopljeni u skladu s brojem postelja određenih mrežom, a očekuje se da će tako biti povećana dostupnost i kvalitet zdravstvene usluge za delatnosti koje će se ugovoriti sa svakom bolnicom, navodi se, među ostalim, u saopštenju sa sednice Upravnog veća HZZO-a.
     
    HZZO je i telemedicinske usluge uvrstio u sistem obveznoga zdravstvenog osiguranja, što će, kako se navodi, znatno pridoneti dostupnosti specijalističko-konzilijarne zdravstvene zaštite na područjima gde ona dosad nije bila dostupna (hrvatska ostrava).
     
    Na primer, telemedicinska usluga slanja snimka holter – EKG-a iz ordinacije primarne zdravstvene zaštite u neki veći bolnički centar omogući će adekvatno postavljanje dijagnoze i komunikaciju pacijenata s doktorima specijalistima u onim područjima u kojima to dosad nije bilo moguće.
     
    HZZO nastavlja finansirati pripravnički staž za zdravstvene delatnike nakon provedenoga prvog javnog tendera u 2011. godini radi pravilnog stručnog osposobljavanja kvalitetnih i edukovanih zdravstvenih delatnika.
     
    HZZO počinje s ulaskom na tržište dodatnog zdravstvenog osiguranja uvođenjem polisa za korištenje zdravstvene zaštite u inostranstvu svojih osiguranih osoba koje u inostranstvu borave radi privatnog posla.
     
    Posebne su pogodnosti namenjene za grupna i porodična putovanja kao i za duži boravak u inostranstvu, a najveća prednost putnog osiguranja HZZO-a jeste, ističe se, pokriće svih troškova bez ograničenja.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE