Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Puštena u rad hladnjača za čuvanje namirnica

    Predstavnici Fonda B92 su posetom Kosovskom pomoravlju završili prvu fazu humanitarne akcije „Hrana za enklave“ za stabiizovanje rada narodnih kuhinja, a danas je puštena u rad hladnjača koja će leti obezbediti optimalno čuvanje namirnica, saopštio je taj fond.
     
    Projekat će uskoro biti proširen i na Štrpce, gde će Srbi, Romi i siromašni Albanci moći da dobiju topli obrok svakog dana, izjavio je Veran Matić, predsednik Fonda B92 koji je pomogao narodne kuhinje u Gračanici i srpskim enklavama.
     
    Kompanija „Viktorija grupa“ obećala je pomoć za narodnu kuhinju u priključnim mašinama za traktor, semenu i hemikalijama za zaštitu, za imanje kuhinje i finansirala renoviranje kuće i kupovinu nameštaja za porodicu Savić koja ima devetoro dece.
     
    Sakupljana je pomoć u hrani i novcu za narodne kuhinje u Raško-prizrenskoj eparhiji i obezbeđene namirnice i sredstva za nabavku hrane i kuhinje kojima se služi više od 1.800 korisnika na ivici egzistencije.
     
    Fond B92 je obezbedio brašno, testenine, ulje, mlečne proizvode, šećer, kuvani paradajz, a za decu iz enklava KiM novu garderobu i paketiće sa igračkama.
     
    Akcija je okupila veliki broj donatora, a Fond B92 je obezbedio i distribuirao donacije u hrani i novčana sredstva od tri miliona dinara za finansiranje narodnih kuhinja u srpskim enklavama Kosovskog pomoravlja, plate zaposlenih, goriva za prevoz hrane, struje, ogreva i inventara.
     
    Telekom je donirao 500.000 dinara za kupovinu polovnog transportnog auta, a Ministarstvo za Kosovo i Metohiju je pomoglo rad narodnih kuhinja i doniralo 10 miliona dinara.
     
    Pomoć je moguća uplatom novca iz Srbije i inostranstva. Za donacije iz Srbije primalac je Fond B92, Jevrejska 16, 11000 Beograd, a broj računa: 205-333-59 Komercijalna banka A.D.- Beograd. Svrha uplate je Hrana za enklave (B92)
     
    Za donacije iz inostranstva vlasnik računa Fond B92, Jevrejska 16, 11000 Beograd „Erste Bank“. Broj računa 5401990-17539744. Svrha uplate je Hrana za enklave (B92).
     
    U funkciji je humanitarni SMS i SMS poruku moguće je poslati na kratki broj 2500.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE