Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Čajem od mente odagnajte glavobolju

    Ulje od mente jedan je od najboljih prirodnih lekova protiv glavobolje, a da je ova biljka jedan od najvećih neprijatelja masnih nasloga pokazalo je i nedavno istraživanje u Zapadnoj Virdžiniji.
     
    Osim što ima blagotvoran uticaj na respiratorni sistem, menta je idealna namirnica za osobe s probavnim smetnjama, što nije iznenađujuća pojava kod većine ljudi.
     
    Ulje od mente je, kao prirodni lek protiv glavobolje, najbolje utrljati u čelo, potiljak i slepoočnice, i to svega nekoliko kapi. Verovali ili ne, bol bi trebala nestati već posle petnaest minuta. Dobra zamena za mentu je i ulje od lavande. Nekoliko kapi nanesite na papirnu maramicu i povremeno mirišete.
     
    Menta je takođe jedan od najvećih neprijatelja masnih naslaga. Budući da ima specifičan miris, menta smanjuje želju za cigaretom. Iz tog razloga na tržištu je sve veći broj cigareta sa ukusom mente. Ukoliko ste i vi odlučili smanjiti nikotin, preporučujemo da se inhalirate ovom biljkom.

    Čaj od mente jača živce i deluje umirujuće. Ukoliko niste ljubitelj ovog napitka, umesto čaja koristite eterična ulja na bazi nane koja vam mogu koristi kao osveživači prostora.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE