Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Uhapšeni policajci sa snimka

    Ministar policije Ivica Dačić izjavio da su policajci koji su maltretirali romskog mladića, što je zabeleženo i na snimku koji se pojavio na Jutjubu, uhapšeni.
     
    Dačić je danas razgovarao sa Danijelom Stojanovićem koji je pre četiri godine bio žrtva policijke torture, i tom prilikom mu se izvinio.
     
    On, nakon razgovora s Danijelom i njegovim ocem, novinarima u Palati Srbija rekao da su dvojica aktera tog događaja uhapšena i da su protiv njih podnete krivične prijave, a treći policajac će, kako je rekao, biti procesuiran.
     
    Dačić je poručio da će uslediti smena, kako je rekao, svih odgovornih koji su u to vreme bili na rukovodećim funkcijama.

    Ministar je kazao da on ne dovodi u pitanje to da li je neko nešto uradio već da policija ne može da reaguje na način koji se vidi na video zapisu.

    „Takvo postupanje je nanelo veliku štetu policiji“, rekao je Dačić istakavši da je njegov cilj da štiti policiju, ali i građane od postupanja policije na način koji nije u skladu sa zakonom.

    Podsetimo, sporni snimak objavljen je na Jutjubu, a nastao je 2007. Na njemu se vidi kako policijski službenici maltretiraju i tuku romskog mladića, koji je u ponedelajk za „Blic“ ispričao da je tortura trajala dva sata.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE