Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Fukušima: Radioaktivna voda ističe u zemlju

    Agencija za nuklearnu i industrijsku bezbednost Japana saopštila je danas da je otkriveno da je više tona radioaktivne vode iscurilo u zemlju iz nuklearne elektrane Fukušima-Daići, koja je oštećena u zemljotresu i cunamiju od 11.marta.


    Oko 15 tona vode sa niskim nivoom radijacije je iscurilo iz rezervoara za skladištenje elektrane koja se nalazi na obali Pacifika, na oko 240 kilometara severno od Tokija, prenosi Rojters.

    Vlasnik nuklearke, energetski koncern „TEPCO“, saopštio je da trenutno istražuje uzroke curenja, te da je problem saniran nakon što je otkriven oko podneva danas. Velika količina kontaminirane vode nalazi se u rezervoarima za skladištenje nakon što je korišćena za hlađenje oštećenih reaktora, pošto je sistem za hlađenje prestao da radi posle zemljotresa.

    „TEPKO“ pokušava da koristi sisteme za dekontaminaciju radioaktivne vode, ali je taj sistem neprestano suočen sa tehničkim problemima. Od nuklearne katastrofe u Fukušimi vrednost deonica „TEPCO“ je na berzi opala za oko 85 odsto.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE