Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Pomoć poljoprivrednicima koji su pretrpeli štetu od nepogoda

    Vlada Srbije će usvojiti akt za pomoć poljoprivrednicima koji su pretrpeli štetu usled elementarnih nepogoda. Postoji plan pomoći, komisije su na terenu, izjavio pomoćnik ministra poljoprivrede Miloš Milovanović.
     
    Vlada Srbije danas će usvojiti akt kojim će definisati pomoć za poljoprivredne proizvođače koji su pretrpeli velike štete usled elementarnih nepogoda, izjavio je jutros pomoćnik ministra poljoprivrede Miloš Milovanović.

    To će biti samo prva „tranša“, odnosno prvi vid pomoći, koja će biti nastavljena kroz različite modele, najavio je Milovanović gostujući u Jutarnjem dnevniku RTS-a.

    Milovanović je rekao da postoji plan pomoći i da je komisija na terenu. Privode se kraju svi formalni koraci i inspekcijske službe Ministarstva poljoprivrede i trgovine zajedno sa komisijom i sa poljoprivrednom stručnom službom tog ministarstva pomažu kako bi se najpre definisala sva naneta šteta.

    Podsećajući da ministarstvo još od 2006. primenjuje subvenciju o osiguranju i omogućava poljoprivrednicima da osiguraju proizvodnju od nesrećnih slučajeva kao što je grad, on je dodao da je na ministarstvu da modifikuje ovu meru kako bi obuhvatila što veći broj korisnika. Prema rečima Milovanovića, kroz povoljne kredite pomaže se poljoprivrednim proizvođačima da investiraju u protivgradne mreže da bi zaštitili proizvodnju.

    Nevreme praćeno obilnim padavinama, jakim olujnim vetrom i gradom veličine oraha, pričinilo je 24. juna veliku materijalnu štetu u nekoliko opština u Srbiji.

    U opštini Arilje je bila proglašena vanredna situacija, a jako nevreme zahvatilo je i opštine Čačak, Čajetinu i Lučane.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE