Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Radnici „Partizanskog puta“ i danas protestuju

    Oko 50 zaposlenih iz građevinskog preduzeha „Partizanski put“, koji posluje u sastavu „Nibens grupe“, nastavili su i danas proteste ispred Agencije za privatizaciju, tražeći raskid ugovora o privatizaciji.

    Radnici jednog od najstarijih građevinskih preduzeća u Srbiji strahuju da će uskoro biti pokrenut stečaj preduzeća, po zakonu, pošto će se 23. jula navršiti dve godine otkako je račun te firme u blokadi.

    Predsednica Samostalnog sindikata u tom preduzeću Vesna Čikarić izjavila je da će protesti trajati do 13 časova i da je dogovoreno da se organizuje protestna šetnja od zgrade Agencije do Vlade Srbije.

    Čikarić je rekla da se status „Partizanskog puta“ treba posmatrati odvojeno od ostalih preduzeća koja posluju u sastavu „Nibens grupacije“, jer ono nema dugovanja prema bankama.

    Ona je kazala da „Partizanski put“ duguje oko 350 miliona dinara, ali ne bankama već dobavljačima i zaposlenima, dodajući da je jedan deo tog duga prebačen na ovo preduzeće od drugih firmi iz grupacije.

    Čikarić je istakla da je neizvesno i da li će se održati i ranije najavljivani protestni zbor svih građevinara preduzeća članica „Nibensa“, koji je bio predviđen za sredu ispred Vlade Srbije, jer su pojedinim preduzećima iz grupacije banke u međuvremenu odblokirale račune.

    „Niko nam se još nije obratio, ubeđujemo ljude da ne počinju štrajk glađu, na ivici smo svi“, rekla je Čikarić, ističući da zahtevi radnika ostaju isti, odnosno da se, osim raskida kupoprodajnog ugovora sa „Nibens grupom“, zaposlenima isplati sedam zaostalih zarada.

    Zaposleni traže i da im se poveže radni staž, kao i da se preduzeće vrati u status restrukturiranja, jer smatraju da bi na taj način dugovi prema državi mogli da se otpišu da bi firma mogla uspešno da se privatizuje.

    Vlasnik „Nibens grupe“ Milo Djuršković i sedam rukovodilaca u putarskim preduzećima iz „Nibens grupacije“, uhapšeni su u maju pod sumnjom da su oštetili FAM za 32 miliona evra, a trenutna blokada računa ove firme „teška“ je 1,28 milijardi dinara.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE