Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Aleksinac još bez struje

    Posle velikog nevremena koje je pogodilo Aleksinac u petak uveče, a koje ne pamte ni najstariji žitelji, u opštini je proglašeno vanredno stanje. Zbog velike havarije na dalekovodu cela opština još nekoliko dana biće bez struje, nestalo je i vode, a velika šteta pričinjena je na usevima. Jak vetar je nekoliko stubova dalekovoda Aleksinac – Kruševac prelomilo napola.
     
    U međuvremu, struju su dobili korisnici prvog prioriteta – bolnica, Dom zdravlja, Gerontološki centar… Struja je „prespojena“ i do Fabrike za preradu vode „Bresje“, pa Aleksinčani mogu da koriste vodovodnu mrežu.
     
    – Za sanaciju visokonaponske mreže potrebno je nekoliko dana – kaže Ivan Dimić, predsednik opštine. – Danas su pojedini delovi grada dobijali struju na po sat-dva, ali su neka naselja u mraku od petka uveče. Građani su nezadovoljni, jer nismo u situaciji da im precizno ukažemo kada će i koliko trajati restrukcije.
     
    Štab za vanredne situacije juče je pokušao da sa Elektrodistrubucijom nađe i novo rešenje, odnosno da se neki polomljeni stubovi dalekovoda nadomeste postojećim „zdravim“, kako bi struja što pre stigla do svih domova. Bilo je i ideja da se električna energija sprovede preko niskonaponske mreže iz Niša i Sokobanje. U međuvremenu, radnici pogona EPS u Aleksincu dananoćno su sanirali niskonaponsku mrežu, takođe oštećenu nevremenom.
     
    Zbog mraka u Aleksincu, u mnogim domaćinstvima su se otopili zamrzivači, a namirnice počele da se kvare. Aleksinac se hlebom snabdeva iz Niša i Paraćina, pa je juče u prodavnicama bilo dovoljno vekni. Na sednici Štaba za vanredne situacije konstatovano je da je četvrtina opštine Aleksinac, tačnije oko 5.000 hektara, pogođeno jakom kišom i gradom iz pravca Peščanice, Gredetina, preko Trnjana, D. Adrovca, Prćilovice, Žitkovca, Aleksinca, Glogovice i Bujmira.

     

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE